google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алекс Баена попада в трансферните планове на "гражданите"

Доброто представяне на Алекс Баена за Виляреал доведе до голям интерес от клубове от цяла Европа и според информация от Fichajes, тимът на Манчестър Сити е един от отборите, желаещи да подпишат с испанския национал.

Алекс Баена се изкачи в редиците на “жълтата подводница” и сега е ключова фигура в състава. Въпреки че беше взет в първия им отбор през лятото на 2020 г., отне му известно време да се наложи в представителния тим. Успешен престой под наем в Жирона през сезон 2021/22 свърши работа за него и той е важен играч за Виляреал, откакто се завърна в клуба.

Баена допринесе за 23 гола миналия сезон (5 гола, 18 асистенции) в своите 45 мача във всички турнири. Въпреки че Алекс Баена предпочита да играе отляво на атаката, той е достатъчно добър, за да бъде на позиция номер десет, както и отдясно по крилото. Способността му да играе  навсякъде по фланговете, както и в центъра на терена зад нападателя, привлече вниманието на доста топ отбори.

23-годишният футболист допълнително подобри репутацията си с изключителен старт на новия сезон. Той вече има пет асистенции и гол в осемте си мача в лигата. Множество топ клубове го следят отблизо и скоро ще направят оферта. Въпреки че договорът му с испанския клуб е до лятото на 2028 г., Манчестър Сити е един от отборите, които скоро могат да се опитат да го привлекат. Договорът на Кевин де Бройне изтича в края на сезона и той може да се насочи към Близкия изток. Гуардиола смятам, че Алекс Баена може да бъде наследника на белгийския халф.