google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От ,,Камп Ноу" към ,,Олд Трафорд"?

Манчестър Юнайтед обмисля да привлече нападателя на Барселона – Рафиня преди затварянето на трансферния прозорец това лято. Смята се, че ,червените дяволи” все още планират да подсилят състава си преди края на месеца въпреки четирите скъпи покупки, които направиха досега (Лени Йоро, Матаяс де Лихт, Нусаир Мазрауи и Джошуа Зиркзее) , но според SPORT, клубът гледа към късен трансфер на Рафиня от Барселона.

Имаше спекулации около бъдещето на бразилския национал това лято, като се смяташе, че клубове от Саудитска Арабия проявяват силен интерес към бившото крило на Лийдс Юнайтед. Въпреки това според странични информации, Рафиня е дал да се разбере, че иска да остане в Европа и в идеалния случай в Барселона.

Каталунската страна може да помисли за продажба в края на прозореца, за да финансира по-нататъшно привличане на друг атакуващ играч като Нико Уилямс, но се казва, че Манчестър Юнайтед е твърдо в надпреварата за 27-годишния играч. Барселона би била готова да продаде южноамериканеца, ако получи оферта от порядъка на 60 милиона евро (51,5 милиона британски лири), а ,,червените дяволи” потенциално биха могли да осъществят това чрез продажбата на Джейдън Санчо или Антъни.

Рафиня пристигна в Барселона от Лийдс Юнайтед през юли 2022 година и е изиграл 87 мача, отбелязвайки 20 гола и давайки 25 асистенции. През миналия сезон нападателят отбеляза 10 гола и 13 асистенции в 37 мача за каталунския гранд и все още му остават три години до края на договора му на ,,Камп Ноу”.