Манчестър Юнайтед е фаворит за привличането на Камалдин Сулемана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" може да се подсилят с 19-годишния ганаец

Според информация на Football Insider, английският гранд Манчестър Юнайтед е на пол-позишън, за да приземи 19-годишния нападател Камалдин Сулемана през летния трансферен прозорец. Нападателят от Гана се оценява на около 15 милиона британски лири от датския Нордселанд.

Камалдин Сулемана пристигна в Европа от родината си Гана през февруари 2020 г., когато се присъедини към датския клуб. Въпреки това, само за малко повече от година, тийнейджърът е направил сериозно впечатление и се радва на запомняща се първа кампания на “Фарум Парк”.

В 29 срещи във всички състезания, Сулемана има впечатляваща статистика от 10 гола и 8 асистенции. Това от своя страна привлече някои от най-големите клубове в Европа, като най-забележителният от ухажорите е Манчестър Юнайтед.

През годините Манчестър Юнайтед винаги се е опитвал да привлече най-добрите млади таланти в Англия и Европа. Тази перспектива обаче премина и към настройката на първия отбор, като Оле Гунар Солскяер се фокусира върху създаването на комбинация от младост и опит в отбора си, за да направи един силен отбор в бъдеще.

В резултат на това Манчестър Юнайтед привлече играчи като Аарън Уан-Бисака, Факундо Пелистри и наскоро Амад Диало. Поредното ново попълнение на “червените дяволи” може да бъде Сулемана, който също привлече вниманието на Аякс.

Потенциални проблеми с разрешителното за работа обаче могат да възникнат в преследването на талантливия ганайски нападател и ще бъде интересно да се види дали това може да бъде преодоляно. Засега изглежда, че Манчестър Юнайтед са фаворитите да подпишат със Сулемана през това лято.