Манчестър Юнайтед и Челси ще спорят за Дейвид Алаба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси проявяват сериозен интерес къмк защитника на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба. Австрийският национал отхвърли офертата на “баварците” за удължаване на договора си, а настоящият му контракт е до лятото на 2021 година.

Германският шампион иска да разчита на Алаба и в бъдеще, но австриецът не прие последната оферта на клуба и това веднага предизвика интереса на отборите от Висшата лига. Първо Манчестър Сити се опита да вземе Алаба това лято, но техният интерес може да е понамалял, тъй като се надяваха да включат 28-годишния бранител в сделката за Лерой Сане, който осъществи трансфер в Байерн.

Дейвид Алаба не е взел решение дали да остане на “Алианц Арена”, като се твърди, че е отхвърлил оферта за договор, според който би получавал 15 милиона евро на година. Той иска да получава възнаграждание колкото най-големите звезди в отбора – Роберт Левандовски, Мануел Нойер и Томас Мюлер.

“Sky Sports” съобщава, че Алаба сериозно обмисля да си тръгне от Байерн и би заиграл само в Англия. И Челси, и Манчестър Юнайтед, търсят нов защитник това лято и гаранцията за титулярно място може да изкуши Алаба да напусне “Алианц Арена”.

На този етап в МАн Юнайтед са фокусирани да привлекат суперзвездата на Борусия Дортмунд – Джейдън Санчо, докато от Челси се стремят да вземат още един играч от Бундеслигата – Кай Хавертц.