Манчестър Юнайтед иска една от звездите на Лийдс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед се е свързал с Лийдс Юнайтед относно възможността да подпише с Рафиня, който също е трансферна цел на Ливърпул

Според информация на бразилското издание UOL Esporte, Манчестър Юнайтед засили усилията си да подпише с Рафиня през летния трансферен прозорец. Футболистът на Лийдс Юнайтед също е обект на интерес от шампиона на Висшата лига Ливърпул, който следи 24-годишния бразилец доста внимателно през този сезон.

Рафиня се присъедини към Лийдс Юнайтед от Рен през миналото лято и се представя на доста добро ниво. Бразилският нападател има 5 гола и също толкова асистенции в 21 участия във Висшата лига. Неговият прогрес през сезона алармира двата най-успешни английски клуба в историята. Ливърпул регистрира интереса си към 24-годишния футболист по-рано и внимателно го наблюдаваше този сезон. Съвсем наскоро към тях в състезанието за подписа на Рафиня се присъедини и Манчестър Юнайтед.

В Ливърпул изглежда ще има доста промени през лятото, като атаката на тима ще бъде преобразена. Джердан Шакири и Дивок Ориги са излишни на “Анфийлд” като ще се търси по-сериозна конкуренция на играчи като Фирмино и Салах. Манчестър Юнайтед, от друга страна, би могъл да използва Рафиня на дясното крило, където отборът има нужда от нов играч. 24-годишният футболист може да окаже незабавно влияние на “Олд Трафорд”, ако бъде привлечен.

За тази цел Манчестър Юнайтед предприе конкретна стъпка в преследването на Рафиня, след като осъществи контакт с Лийдс Юнайтед за възможността за трансфер през лятото. Като се има предвид това, последните информации сочат, че “белите” не се интересуват от раздяла с играча в скоро време и така на “червените дяволи” и Ливърпул може да се наложи да насочат вниманието си към други футболисти.