Манчестър Юнайтед набеляза нов вратар за заместник на Де Хеа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Том Хийтън може да премине на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед е много близо до привличането на вратаря Том Хийтън от Астън Вила, пишат в Англия. Лично треньорът на втория в класирането на Висшата лига Оле Гунар Солскяер се е спрял на опитния страж.

Солскяер смята през новия сезон да заложи на Дийн Хендерсън като титуляр, а Хийтън да му бъде резерва. Приливчането на Том Хийтън почти сигурно ще означава, че Манчестър Юнайтед ще се раздели с Давид де Хеа през лятото. “Червените дяволи” надали смятат да разполагат с трима качествени вратари, които да се борят за едно място.

Сам Джонстън от Уест Бромич Албиън беше първият избор на Манчестър Юнайтед, тъй като той е юноша на „червените дяволи“. Джонстън обаче не иска да бъде в ролята на втори вратар и предпочита да остане в Уест Бромич, въпреки че тимът ще се състезава в Чемпиъншип през новия сезон.

В същото време Хийтън е готов да приеме ново предизвикателство, дори в сянката на Хендерсън. Той е от 2019-та година в Астън Вила, а преди това изкара цели шест сезона в Бърнли, където се утвърди като име.

Хийтън също има 3 години в школата на Ман Юнайтед, а в периода 2005 – 2010 г. беше част от мъжкия отбор, но не записа нито един мач, като бе пращан под наем в редица отбори, сред които Суиндън Таун, Кардиф и Рочдейл.