Манчестър Юнайтед набелязва поредна опция за центъра на терена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Проблемите в центъра на терена трябва да бъдат разрешени с нова покупка

Манчестър Юнайтед е предявил интерес към Мортен Хюлманд от Спортинг Лисабон. ,,Червените дяволи” имат нужда да вземат дефанзивен халф това лято, а от няколко дена, се спекулира за интерес към Мануел Угарте от Пари Сен Жермен.

Смята се обаче, че ПСЖ иска 70 милиона евро (58,9 милиона паунда) за уругвайския национал, които ,,червените” не искат за сега да платят и ако френският шампион откаже да намали исканата цена, тогава Манчестър Юнайтед може да бъде принуден да търси други опции.

Хюлманд беше свързван с Ман Юнайтед по-рано тази година и според FootballTransfers, ,,червените дяволи” сериозно обмислят трансфера на датския национал това лято. 25-годишният халф изигра доста добри мачове на Евро 2024, като най-добрия му момент дойде в груповата фаза, когато вкара гол от далечно разстояние срещу Англия.

Полузащитникът премина през младежката формация на Копенхаген, но започна професионалната си кариера в Адмира Вакер, преди да премине в Лече през януари 2021 година. Силните му мачове за италианския отбор доведе до трансфер е Спортинг Лисабон през лятото на 2023 година, а датчанинът беше ,,жизненоважен” играч за португалския гранд през миналия сезон, като вкара 4 гола и регистрира 4 асистенции в 49 изяви.

Хюлманд има договор с португалския си клуб до юни 2028 година, но сделката включва освобождаваща клауза от около 80 милиона евро (67,4 милиона британски лири), която трябва да бъде платена. В резултат на това, Хюлманд няма да е по-евтин вариант от Угарте и е трудно да си представим, че ,,червените дяволи” са готови да платят повече за датчанина, който не се смята за тяхна водеща цел. Въпреки това спешната нужда от дефанзивен халф може да ги принуди да ,,развържат кесията” и да доведат датчанина на ,,Олд Трафорд”.