Манчестър Юнайтед не се отказва от идеята да вземе Усман Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ман Юнайтед запазва интереса си към крилото на Барселона Усман Дембеле, въпреки неуспешния опит да го привлече през лятото

Известният италиански журналист Фабрицио Романо смята, че трансфер на Усман Дембеле в Манчестър Юнайтед все още е възможен, тъй като клубът от Висшата лига все още има сериозен интерес към крилото на Барселона. “Червените дяволи” бяха на път да осигурят услугите на играча през лятото, но трансферът пропадна в последния момент.

Това обаче няма да откаже Ман Юнайтед от френското крило, въпреки че отборът на Оле Гунар Солскяер няма намерение да плати цената от около 70 – 80 милиона евро, която Барселона държи в момента за Дембеле. Вместо това те се надяват на сделка за наем, въпреки че вероятността това да се случи в предстоящия трансферен прозорец през януари е нищожна поради контузията младока Ансу Фати.

Усман Дембеле, който избра да остане в Барселона след назначаването на Роналд Куман, се превърна в ценен играч за тима през този сезон. Присъствието му в състава е много важно след неуспешните опити на клуба да подпише с нападателя на Лион Мемфис Депай през лятото. Сега французинът стана още по-важен заради контузията на Ансу Фати. Младежът имаше невероятно начало на кампанията, но получи травма на коляното по-рано през ноември. Това го извади от терените за четири месеца , оставяйки Барселона доста уязвима в атакуващ план.

Въпреки че испанските гиганти изглеждаха доста щастливи предвид завръщането на Филипе Коутиньо, те продължават да имат нужда от още потенциал в нападение, след като Антоан Гризман е в незадоволителна форма. Това не предвещава нищо добро за Манчестър Юнайтед, който отчаяно се нуждае от подкрепление в атака. “Червените дяволи” не са имали много късмет с Даниел Джеймс, докато опитите им да вземат Джейдън Санчо бяха неуспешни.

Така в лицето на Усман Дембеле може би имат отлична алтернатива – някой, който има много опит на най-високо ниво във футбола, а също така ще има способността да оказва влияние на играта на отбора от “Олд Трафорд”. Но изглежда, че Манчестър Юнайтед отново ще трябва да се насочи към някой друг футболист, тъй като Барселона вече е готова да предложи нов договор на Дембеле.

Все пак Юнайтед може просто да има късмета да вземе Санчо през следващата година. Англичанинът е имал лек спад във формата, който би трябвало да повлияе на неговата цена, така че ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата в трансферния прозорец през януари.