Манчестър Юнайтед опита всичко, но взе точка от Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" на няколко пъти бяха много близо до гола, но така и не стигнаха до него

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед завършиха при нулево равенство 0:0 в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига. Въпреки липсата на голове, срещата бе изпълнена с множество вълнуващи моменти и възможности за двата отбора.

В 27-ата минута Алехандро Гарначо пропусна отлична възможност за Манчестър Юнайтед, когато неговият удар се отби от напречната греда. При последвалата добавка и Бруно Фернандеш нацели рамката на вратата на Дийн Хендерсън, който защитаваше вратата на Кристъл Палас. Шест минути по-късно Джошуа Зиркзее отправи опасен удар с глава, но топката мина покрай целта.

В края на първото полувреме Бруно Фернандеш центрира опасно към Зиркзее, но Лакроа и вратарят Хендерсън успяха да спасят положението и предотвратиха гол. В 60-ата минута в игра за Манчестър Юнайтед се появи Маркъс Рашфорд, който беше оставен на пейката, но почти веднага след влизането си, Гарначо отново създаде напрежение пред вратата на Палас, принуждавайки Хендерсън да направи поредното си спасяване.

Едно от най-забележителните моменти в мача дойде в 65-ата минута, когато вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана направи феноменално двойно спасяване – първо отрази удар на Еди Нкетия, а след това и добавката на Исмаила Сар. Въпреки това домакините пропуснаха да решат мача в 72-ата минута, когато Ебречи Езе пропусна страхотна възможност, стреляйки в аут от изгодна позиция.