Манчестър Юнайтед отново насочва поглед към Усман Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" в пореден трансферен прозорец ще се опитат да вземат крилото на Барселона

Според информация на испанското издание Sport, Манчестър Юнайтед обмисля трансфер за френската атакуваща звезда на Барселона Усман Дембеле в предстоящия трансферен прозорец. “Червените дяволи” имат нужда от подсилване в офанзивен план и френският национал е един от приоритетите.

Дембеле пристигна в Барселона през лятото на 2017 г. от Борусия Дортмунд за огромна трансферна сума, за да замени Неймар, но французинът имаше доста проблеми по време на престоя си в Каталуния поради различни проблеми с контузии. Но има признаци на прогрес за Дембеле при Роналд Куман през този сезон, тъй като футболистът е сред ключовите нападатели на Барселона през 2020/21. Досега този сезон 23-годишният играч участва 35 пъти във всички състезания, като за този период има девет гола и четири асистенции.

Настоящият договор на Дембеле с Барселона изтича през лятото на 2022 г., което предупреждава Манчестър Юнайтед да обмисли възможността да направи трансфер на световния шампион от Мондиал 2018. “Червените дяволи” възнамеряваха да се подсилят с 23-годишния играч и миналото лято, но трансфер не се осъществи, тъй като преговорите между двата клуба се пропаднаха.

Манчестър Юнайтед укрепи десния си фланг в атака с привличането на младите таланти Амад Диало и Факундо Пелистри, но дуото се разглежда като опции за бъдещето. “Червените дяволи” се нуждаят от някой, който може да промени нещо в момента, като се има предвид, че Даниел Джеймс и Мейсън Гринууд не са в най-добрата си форма, то Дембеле може да свърши доста работа на Солскяер.

Затова гигантите от Висшата лига вече са провели разговори с французина и семейството му, предлагайки или да му направят предложение това лято, или да изчакат, докато договорът му изтече, и да го вземат без пари година по-късно. Барселона обаче възнамерява да задържи 23-годишния футоблист като Роналд Куман е доста доволен от него.

Според информация на Mundo Deportivo пък настоящият шампион на Серия А – Ювентус, също иска да подпише с Дембеле през летния трансферен прозорец. “Бианконерите” ще се оглеждат за нов играч в офанзивен план след неяснотата около бъдещето на Пауло Дибала.