google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Висшата лига планира да поиска мнението на всички 20 клуба дали сезонът трябва да бъде обявен за невалиден. Съществува огромна несигурност кога ще бъде безопасно двубоите да се възобновят, най-вече пред публика, като първоначалната дата за завръщане на лигата е 3 април, а сега се смята за много малко вероятна.

Когато се поискат мненията на различните отбори, Висшата лига ще се нуждае от мнозинство от 14 клуба, които да гласуват за анулиране на сезона, ако това е начинът на действие, който трябва да предприемат.

От само себе си се разбира, че Ливърпул ще иска да завърши кампанията, тъй се нуждаят само от още две победи за спечелването на титлата.

Що се отнася до всички останали отбори, някои клубое може да са по-предвидими от други в гласуването. Манчестър Юнайтед в момента са пети, само на три точки от четвъртото място. Според „Mirror“ това означава, че „Червените дяволи“ ще гласуват ПРОТИВ анулирането на остатъка от сезона, като по този начин ще помогнат на Ливърпул да спечели титлата.

Феновете на Юнайтед може би тайно се наслаждаваха на мисълта, че големите им съперници няма да вземат титла номер 19, което ще ги остави само на една от спечелените 20 титли на Ман Юнайтед.

И все пак реалността е, че клубовете вероятно ще гласуват в свой собствен интерес. Само погледнете коментарите на председателя на Уест Хем Карън Брейди. Не е чудно, че тя искаше сезонът да бъде отменен, тъй като нейният клуб се бори за оцеляване и може да изпадне от елита.

Никой не знае кога кризата с коронавируса ще приключи и това представлява кошмар за футболните власти. В четвъртък Висшата лига ще проведе още една спешна среща в търсенето на решения за доиграването на сезона. И ако Ливърпул остане без титла, до която е много близо след почти три десетилетия, поне няма да имат вина за това големите им съперници Манчестър Юнайтед