Манчестър Юнайтед проявява интерес към головата машина на Залцбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английският гранд Манчестър Юнайтед има сериозен интерес към нападателя на РБ Залцбург – Патсон Дака. Замбийският национал отбеляза двете попадения за своя тим при равенството 2:2 през миналата седмица в проверката срещу Ливърпул.

Към Патсон Дака има голям интерес от още няколко клуба, но “червените дяволи” са решени да се преборят за подписа на 21-годишния голаджия и да не повторят грешката с Ерлинг Холанд, който бележеше гол след гол за австрийския тим, преди да продължи да стори същото с екипа на Борусия Дортмунд.

През миналия сезон Дака вкара 24 гола в 31 мача за Залцбург и бе с основна заслуга за спечелването на шампионската титла за 7-а поредна година. Контрактът на замбиеца със Залцбург до лятото на 2024 година, но Манчестър Юнайтед може да го привлече за доста скромна сума за днешните стандарти на трансферния прозорец. „Червените дяволи“ се очаква да платят сума от порядъка на 20 милиона паунда за нападателя.

Преди да премине в Залцбург, Патсон Дака прави впечаление във втородивизионния Лиферинг, за който бележи 6 гола в 27 мача. 21-годишният нападател е национал на Замбия като има 10 мача и 3 попадения.