Манчестър Юнайтед се издъни срещу Уест Хем, но влезе в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Манчестър Юнайтед и Уест Хем завършиха при резултат 1:1 на “Олд Трафорд” в мач от предпоследния 37-ми кръг на английската Висша лига. “Чуковете” имаха аванс след първата част с гол на Микел Антонио, но през второто полувреме Мейсън Грийнууд вкара поредния си гол за “червените дяволи” след рестарта на английския футбол.

Манчестър Юнайтед започна силно срещата и създаде положение за гол в 3-ата минута. Бруно Фернандеш комбинира с Марсиал, който шутира опасно към вратата на гостите, но Лукаш Фабиански се намеси добре. Малко след това домакините имаха нов шанс за гол но вратарят на “чуковете” отново бе на висота.

“Червените дяволи” владееха повече топката и в следващите минути, но не успяваха да затруднят стража на гостите. Тимът на Дейвид Мойс пък разчиташе предимно на контра-атаки, като се бе групирал чудесно в своята половина. Към края на полувремето Микел Антонио отправи удар с глава, но Давид де Хеа спаси без проблеми.

В продължението на първото полувреме тимът на Уест Хем получи дузпа. Пол Погба не се съобрази в наказателното поле и игра с ръка, като след намеса на ВАР главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Антонио, който прати Давид де Хеа в другия ъгъл и откри резултата – 0:1.

В началото на второто полувреме “червените дяволи” възстановиха равенството. Домакините направиха страхотна атака, като Грийнууд и Марсиал комбинираха помежду си, като първият с мощен шут от границата на наказателното поле се разписа за 1:1.

В 62-рата минута Давид де Хеа се намеси фантастично при удар на Джаръд Боуен. Малко след това Деклан Райс пропусна нова добра възможност за гол за “чуковете”. Ман Юнайтед пък така и не успя да създаде добри положения за гол до края на срещата и се задоволи с равенство.

Със спечелената точка отборът на Манчестър Юнайтед събра 63 пункта в своя актив и изпревари четвъртия Лестър Сити, който остана с 62. В последния кръг “червените дяволи” гостуват на Лестър в директен сблъсък за място в четворката и участие в Шампионска лига. Съставът на Уест Хем пък вече има 38 точки и се изкачи на 15-ото място в таблицата.