Манчестър Юнайтед се изпоти срещу Норич, но е на 1/2-финалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Манчестър Юнайтед се класира на полуфиналите на “ФА Къп” след трудна победа срещу Норич с 2:1 след продължения на “Кероу Роуд”. Редовното време на двубоя завърши наравно 1:1 като головете вкараха Тод Кантуел за домакините и Одион Игало за гостите. В герой за Ман Юнайтед се превърна централния бранител Хари Магуайър, който донесе успеха на своя тим с гол в 118-ата минута.

Домакините от Норич стартираха двубоя в схема 4-2-3-1 като на върха на ататаката бе финландският национал Теемо Пуки. Гостите излезнаха в същата формация като нападението на “червените дяволи” бе водено от Одион Игало, който замени Антони Марсиал в титулярния състав. В тима на Ман Юнайтед имаше още доста промени, като от първата минута започнаха играчи като Диого Далот, Хуан Мата, Джеси Лингард и Серхио Ромеро.

Първото полувреме на “Кероу Роуд” не предложи много положения пред двете врати. Норич се представи много добре в дефанзивен план и техният съперник не успя да отправи точен удар за 45 минути игра. В 44-ата минута дори “канарчетата” имаха шанс за гол, но шут на Лукас Руп бе избит от бранител на “чрвените дяволи”.

Ман Юнайтед стартира второто полувреме по-силно и шест минути след неговото начало откри резултата. Точен за “червените дяволи” бе Одион Игало. Нигерийският нападател бе най-съобразителен в наказателното поле на домакините след няколко рикошета и от въздуха с прецизен удар вкара за 0:1. Това бе пореден гол за Игало с екипа на Юнайтед в двубой, в който той започва като титуляр.

В 69-ата минута Норич имаше шанс да изравни резултата, но топката рикошира в техен играч и не навести мрежата на Серхио Ромеро. Шест минути след това домакините ликуваха. Тод Кантуел с удар от средна дистанция не остави шансове на Ромеро за 1:1.

В 84-ата минута домакините дори можеха да направят пълен обрат, но удар на Максимилиан Аарънс премина покрай гредата. Минута преди края на редовното време Норич остана с човек по-малко, след като Тим Клозе спря 100-процентова голова атака на гостите и бе изгонен. Последва пряк свободен удар за Ман Юнайтед, като с изпълнението се нагърби Бруно Фернандеш, но ударът му срещна гредата.

В 6-минутното добавено време на срещата гол не падна и се стигна до две продължения по 15 минути.

Две минути след старта на първото продължение Пол Погба имаше шанс да се разпише с глава, но ударът му бе неточен. Това бе и единствената голова възможност за първото продължение на “Кероу Роуд”.

Три минути след началото на второто продължение Маркъс Рашфорд пропусна отличен шанс да открие резултата. Ман Юнайтед продължи да наапда и Хари Магуайър също имаше възможност да се разпише в 112-ата минута, но ударът му с глава бе спасен от вратаря на домакините.

Две минути след това пък Тим Крул се намеси страхотно при удар на Бруно Фернандеш. Все пак натискът на Ман Юнайтед даде резултат и Хари Магуайър бе точен в 118-ата минута, за да донесе успеха с 2:1 на своя тим и да класира отбора на 1/2-финалите на “ФА Къп”.

Утре ще се изиграят останалите три мача от 1/4-финалната фаза на турнира като съперници са Шефилд – Арсенал, Нюкасъл – Ман Сити и Лестър – Челси.