Манчестър Юнайтед ще се опита да привлече Кингсли Коман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ман Юнайтед е готов да привлече звездата на Байерн Мюнхен Кингсли Коман на "Олд Трафорд", предлагайки му заплата от 260 хиляди паунда на седмица

След Давид Алаба, офанзивният футболист Кингсли Коман може да стане поредният играч, който ще напусне “Алианц Арена” през лятото, според SportBild. Английският гранд Манчестър Юнайтед вече следи отблизо ситуацията с договора му в Байерн Мюнхен, който иска да удължи настоящия контракт, изтичащ през 2023 г.

В лагера на Байерн има страх, че Коман може да не приеме офертата за нов договор, за да премине на “Олд Трафорд”. Всъщност Ман Юнайтед е готов да удвои сегашната му заплати със сензационното предложение за договор за £ 260 хиляди на седмица, тъй като гигантите от Висшата лига са решени да подпишат с френското крило.

Коман ще бъде пореден важен играч, който ще напусне Байерн сле края на сезона. По-рано тази кампания австрийският национал Давид Алаба срещна несъответствия с борда на Байерн Мюнхен в преговорите за нов договор. Според информациите, защитникът е недоволен от условията, които клубът предлага, и се надява на по-висока заплата на друго място. Алаба публично обяви напускането си в края на сезона, като е свързван с преминаване в Реал Мадрид. Ман Юнайтед сега се стреми да следва същия метод с Коман, който е в страхотна форма този сезон.

В 17 мача от Бундеслигата през този сезон, французинът е участвал в 12 гола, включително девет асистенции. Постоянните му изяви на левия фланг са били от решаващо значение в кампания, в която звездни играчи като Серж Гнабри и Лерой Сане не са се представили по най-добрия начин. Това е и причината Байерн Мюнхен да е толкова решен да отблъсне ухажорите, като обвърже крилото с нов договор.

Отчаяно търсейки футболист на тази позиция през лятото, Коман може да е идеален за Манчестър Юнайтед. Неговата хитрост, бързина и способност да се справя със защитници го правят специално пригоден за атакуващото звено на Оле-Гунар Солскяер, което непрекъснато се подобрява през този сезон. То може да бъде допълнително засилено чрез добавянето на крилото на Байерн, чието партньорство заедно с Маркъс Рашфорд, Антъни Марсиал и Бруно Фернандеш може дори да превърне “червените дяволи” в голям претендент за титлата и през следващия сезон.