Манчестър Юнайтед започва преговори с Едуардо Камавинга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед засили интереса си към Едуардо Камавинга, тъй като усети възможност да подпише с полузащитника за изгодна цена

Според информация на Daily Mail, отборът на Манчестър Юнайтед е осъществил контакт с Рен за потенциалния трансфер на Едуардо Камавинга. Очаква се тимът от Лига 1 да спечели пари от своята звезда през лятото, тъй като играчът не желае да удължи договора си, който изтича в края на следващия сезон.

Рен се опитва да избегне този сценарий, при който Камавинга да напусне без пари, като се съгласи на продажба, а Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен са двата отбора с най-голям интерес към халфа в момента. Изглежда, че “червените дяволи” засилиха интереса си към обещаващия млад играч, като не само се свързаха с Рен, но и насрочиха среща с представителите на Камавинга тази седмица. Това може да допринесе значително и да помогне на Манчестър Юнайтед да надвие ПСЖ в битката за подписа на 18-годишния халф.

Остава неизвестно колко се очаква да струва младежът. Но по-ранните информации предполагат сума от около 50 милиона евро, което е напълно разумно за играч от неговия калибър. Това също го прави далеч по-рентабилен вариант за Юнайтед от играчи като Деклан Рaйс или Саул Нигуес, които се очаква да надхвърлят границата от 80 милиона евро. Междувременно Манчестър Юнайтед все още води преговори с Борусия Дортмунд за трансфера на Джейдън Санчо. Очаква се англичанинът да струва около 90 милиона евро, което със сигурност ще намали финансовата мощ на Юнайтед до известна степен.

Мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер обаче е решен да добави повече качество към полузащитата. Той иска надграждане над Фред или Скот МакТоминай – някой, който може да се окаже идеален партньор за такива като Пол Погба и Бруно Фернандеш в средата на Манчестър Юнайтед. Камавинга отговаря перфектно на профила, тъй като има много ценни качества. Французинът вече се утвърди като един от най-талантливите млади играчи в Европа. А само на 18 години той има потенциала да се превърне в един от най-добрите в света, като по този начин го прави много добра дългосрочна инвестиция за Манчестър Юнайтед.