Манчини се притесни за халф на Интер, но обяви и добра новина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Верати се възстановява по-бързо от очакваното", признава селекционерът на Италия

Футболистът на ПСЖ Марко Верати ще е на линия за предстоящото Европейското първенство това лято, уверен е селекционерът на Италия Роберто Манчини. Същевременно специалистът има опасения, че халфът на Интер Стефано Сенси може да отпадне от списъка.

Верати и Сенси фигурират в предварителния състав на Италия от 33-има играчи за турнира, преди да получат контузии в последните мачове на клубните си отбори. Травмата в коляното на Верати е от началото на май, докато Сенси получи контузия в  бедрото в последния мач на Интер за сезона.

Халфът на Рома Лоренцо Пелегрини също е с контузия, но той ще бъде готов за началото на европейското. “Лекарският щаб прави всичко да вдигне контузените. Пелегрини се подобрява с всеки изминал ден, Верати се възстановява по-бързо от очакваното, в следващите дни ще преценим и състоянието на Сенси. Вярвам, че Верати ще бъде на линия, но повече ме притеснява травмата на Сенси”, заяви Манчини на пресконференция.

„Скуадрата“ има контрола в петък със Сан Марино и Манчини ще пусне в проверката експериментален състав, след което ще обяви окончателния състав от 26 играчи за Евро 2020.

“Съставът за утре е Алесио Краньо, Рафаел Толой, Джанлука Манчини, Джан Марко Ферари, Кристиано Бираги, Брайън Кристанте, Матео Песина, Гаетано Кастровили, Федерико Бернардески, Мойс Кийн, Винченцо Грифо”, обяви Манчини.

Последната проверка на Италия преди старта на Евро 2020 е срещу Чехия на 4 юни.