Мане и Тиаго запазиха надеждите на Ливърпул за топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" надвиха с 2:0 Саутхемптън на "Анфийлд"

Ливърпул успя да победи с 2:0 Саутхемптън като домакин в мача от 35-ия кръг на Висшата лига. Въпреки многото шансове за гол, червените бяха точни само на два пъти чрез Садио Мане през първото полувреме и Тиаго Алкантара в самия край на срещата.

Успехът им е много важен, защото все още запазва надеждите им за влизане в топ 4 в края на сезона.

В 10-та минута Садио Мане се оказа непокрит в наказателното поле и стреля, но топката мина над напречната греда. Малко след това Салах имаше шанс да отбележи след като отправи изстрел към долния ляв ъгъл, но стражът на гостите успя да се разтегне и да спаси.

Матич и Жота записаха поредните пропуски до 25-та минута, а след тях и Джини Вайналдум пропусна, като нацели гредата след удар с глава. В 31-та минута обаче обсадата над Саутхемптън даде резултат. Салах показа отлична техника и пусна техничен пас към Мане, който пък се оказа най-съобразителен в наказателното поле, скочи ефектно и с перфектно насочване прати топката в левия ъгъл за 1:0.


Малко след това Редмонд можеше да изравни с пърия удар към Алисон, но топката премина покрай дясната греда. След почивката в 71-та минута Диало стреля от границата на наказателното поле, но Алисон направи страхотно спасяване. Девет минути преди края Мане вкара втори гол, но съдията вдигна флага си за засада и повторенията показаха, че нама съмнение в решението на лайнсмена.

В 90-та минута Тиаго Алкантара оформи крайното 2:0. Фирмино пусна техничен пас към халфа, който не се поколеба да отправи изстрел към десния ъгъл на вратата и топката се оплете в мрежата за втори път.

Така Ливърпул събра 57 точки на шестото място – на шест пункта и мач по-малко от четвъртия Лестър, а между тях е Уест Хям с 58, но също с мач по-малко от “лисиците”.