Манолов: “Ако няма промяна в БФС, разпускам Царско село”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на Царско село се демотивирал след солената глоба заради инцидентите в мача с Берое

Гневен от наложената му солена глоба заради инцидентите, съпътствали мача в Първа лига между Царско село и Берое, собственикът на Царете Стойне Манолов се закани да разпусне отбора, в случай че не настъпят промени в ръководството на Българския футболен съюз.

Вчера от футболната централа наложиха санкции от по 5000 лева както на Манолов, така и на старши треньора на старозагорци Димитър Димитров за груби нарушения на наредбата.

Арбитърът на срещата бе сменен само ден по-рано, като от Съдийската комисия не дадоха обясненение за рокадата. Първоначално бе обявено, че Волен Чинков ще ръководи мача. Ден преди двубоя обаче в сайта на БФС вече бе поставено името на пловдивския арбитър Владимир Вълков.

След срещата, спечелена от Берое с 2:0, от Царско село обвиниха наставника на старозагорци Димитър Димитров в нахлуване в съдийската стая преди началото на мача и употреба на груб език спрямо арбитрите. Царете, заявиха, че именно агресивното поведение на Херо е повлияло за вземането на някои решения.

Манолов бе глобен заради „нанесени обиди към длъжностни лица“. С 5000 лева бе санкциониран и Димитров, а аргументацията е “за влизане в съдийската стая без разрешение”. Царско село бе глобен и с допълнителни 2000 лева за допускането на Херо до съдийската стая.

“Когато човек казва истината го наказват,” не скри разочарованието си Манолов. “Демотивиран съм. Нямам право и да обжалвам, защото съм глобен със сума, към която не мога да имам претенции. Явно сме трън в очите на много отбори.

“Има доста тимове зад нас, които са си мислели, че лесно ще ни прескочат. Честно да ви кажа, ако не се случи някаква промяна в БФС, ще разпусна отбора”