Марадона оставя на наследниците си имущество за милиони 1
0 0
Аржентинската легенда има на свое име имоти, бижута и автомобили, които са оценени за милиони

Неповторимият Диего Марадона остави малка сума на своите наследници, но от друга страна аржентинската легенда има на свое име имоти, бижута и автомобили, които са оценени за милиони. Те най-вероятно ще бъдат разделени между официално признатите деца на Дон Диего, които са 8.

Приживе Марадона е похарчил почти цялото си богатство, но все пак има доста голям имуществото. Дон Диего е бил собственик на къщи в елитните квартали на Буенос Айрес („Сегурола и Ла Хабана“ и „Пуерто Мадеро“), а освен това трябва да се установи собствеността на имота в „Бела Виста“, в който пребиваваше бившата му приятелка Росарио Олива.

Марадона бе голям любител на автомобилите, а в Дубай на негово име са регистрирани две изключително скъпи возила –  „Ролс Ройс Фантом“ (300 000 евро) и BMW i8 (145 000 евро). Дон Диего бе отрупан с подаръци по време на престоя си в емирстово и се очаква да е запазил голяма част от тях.

Аржентинецът освен това има инвестиции в Куба и Италия, а Беларус, където бе почетен президент на Динамо (Брест) получи диамантен пръстен на стойност 300 000 евро.

Дон Диего получаваше сериозни приходи от рекламни договори и от правата върху името си.