Марчело Липи: Тази Италия е красива за гледане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Харесва ми духът, който Роберто Манчини е създал", призна той

Легендарният италиански треньор Марчело Липи се изказа ласкаво за състава на “Скуадра Адзура, който след три дни ще открие Евро 2020 в първия си мач от група А срещу Турция.

Селекционерът на Италия, който изведе страната до световната титла през 2006 година смята, че не могат да се правят сравнения между сегашния отбор и този, който триумфира в Германия преди 15 години.

“Много ми харесва този отбор, особено духа, който Манчини е създал. Допада ми поведението на тима, когато е на терена, без значение от играчите. Имам положителни впечатления, защото съм ги виждал как играят. Италия е красив за гледане отбор.”

“Футболистите подхождат правилно и към контролите и винаги искат да побеждават. Сегашният отбор и този от 2006 година се различават. Но това не означава нищо, както Манчини го демонстрира в последните три години. Играчите имат подходящите характеристики да изиграят важна роля. На финала през 2006-а нямаше нужда да избирам изпълнителите на дузпите. Някои играчи сами дойдоха при мен с желанието да бият дузпа.”, коментира Липи.