google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кръг преди края дупничани станаха недостижими на върха

Славният някога Марек, който през 70-те години на миналия век постави на колене дори германския колос Байерн (Мюнхен) в турнира за Купата на УЕФА, се завърна във Втора лига.

Промоцията стана факт след днешната победа с 2:1 при гостуването на Гранит (Владая) в среща от 33-ия кръг на Югозпадната Трета лига. Успехът позволи на дупничани да наберат актив от 79 точки, а с това да станат недостижими за основните конкуренти за първото място.

Беласица (Петрич) успя да стигне само до нулево равенство при визитата на Рилски спортист (Самоков), а Вихрен (Сандански) завърши 1:1 с Балкан (Ботевград).

Марек се наслади на летящ старт в двубоя с Гранит, като Симеон Димитров откри след само осем минути игра. Близо четвърт час след почивката обаче Люцкан Люцканов възстанови равенството.

Победата стана факт в 80-ата минута след пряк свободен удар, изпълнен от Александър Близнаков. Играчите на домакините претендираха, че вратарят им Мартин Минев е избил топката преди тя да премине голлинията, но страничният съдия Димитър Русев сигнализира, че голът е редовен и реферът Димитър Буров посочи центъра на игралното поле – 1:2!

Последваха няколко нервни минути, а в края на мача Тони Стоичков и Боян Евтимов получиха червени картони.

В последния кръг Марек приема Вихрен в мач без значение. Двубоят е следващата събота от 18.00 часа, а след него дупничани ще получат и купата за шампиони на Югозападната Трета лига.