google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият рефер на английската Висша лига – Марк Клатенбърг, коментира част от мача от 26-ия кръг на шампионата на Англия Челси  – Манчестър Юнайтед  (0: 2), в който главният съдия Антъни Тейлър взе противоречиво решение да не наказва защитника на гостите – Хари Магуайър .

„Магуайър не трябваше да бъде на терена, когато вкара втори гол на Манчестър Юнайтед. Когато видях ситуацията за първи път бях на страната на Магуайър, защото реших, че може би той е ударил нападателя на Челси по инерция, след като се бие за топката. Обаче се оказа, че защитникът на Юнайтед пъхна крак в слабините на Батшуай и трябваше да бъде наказан с червен картон.

Съдията не отчете действията на Тейлър като грешка и това е несъответствие. Да не забравяме, че Тейлър беше ключова фигура при отстраняването на Хьон-Мин Сон за подобен фал в мача с Тотнъм срещу Челси миналия декември. Той не е видял играта на Магуайър, но ако беше отишъл до монитора, в близост до гърба му, сигурен съм, че би реагирал с червен картон, пише Клатенбург  в “Дейли мейл “.