Мартинели – играч на месеца в Арсенал, искат го и от Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

18-годишният атакуващ халф на лондонския Арсенал Габриел Мартинели беше признат за най-добрия играч в лондонския клуб през януари.

Бразилецът получи 49 процента от гласовете на феновете и печели статута на най-добър играч на месеца за втори път. През януари Мартинели вкара два гола в пет мача, включително срещу Челси в 24-ия кръг на шампионата на Англия.

Мартинели се присъедини към Арсенал от Итуано през юли 2019 година. Общо в настоящото равенство във Висшата лига Мартинели прекара 14 мача, вкара три гола и получи един жълт картон.

Старшият треньор на Арсенал – Микел Артета също не пропусна да сподели мнението си за нападателя на лондонския тим. Ето какво заяви за него той само преди десетина дни:

„Той извървя дълъг път. Необходимо е обаче да слезе от небето на земята и да тренира усилено. Постепенно ще затвърди позиции. Но това не е въпрос на един или два дни. Мисля, че начинът, по който се бори и колко смело се проявява във всеки момент, е много необичаен за 18-годишен футболист. Бойният му дух е невероятен. Той е постоянна заплаха за противника ”, казва Артета пред Sky Sports.

По-рано беше съобщено, че Реал Мадрид проявява интерес към Мартинели. Настоящият договор на бразилеца с Арсенал е подписан до 2024 година.