Мартинес: Подходът на Белгия и Италия в петък ще бъде идентичен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"ДНК-то на белгийския национален отбор никога няма да се промени. Ние сме отбор, който иска да владее топката, искаме да бъдем постоянна нападателна заплаха"

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинез заяви преди мача с Италия на четвъртфиналите на Евро 2020, че в предстоящия двубой “червените дяволи” трябва да покажат най-доброто си лице както в офанзивен план, така и в защита. “Срещу Италия ще бъде различно, защото те са отбор, който от първата секунда ще атакува, ще бъде много динамичен. Те са много добре подредени и имат наистина реална представа каква е ролята на всеки един от тях във всеки момент от мача. Мисля, че ще бъде мач, в който подходът и на двата отбора ще бъде идентичен. Така че ще трябва да се защитаваме добре, както го правят италианците”, споделя специалистът.

Мартинес гарантира, че играчите му няма да седят отзад в защита и да чакат възможности за контраатаки. “Няма шанс за това, като се има предвид таланта, който имаме. При нас всеки иска да играе с топката. Но на турнири като този има моменти, в които приемате противника и трябва да направите така, че да си осигурите гърба. Че няма да допуснете гол.“

“ДНК-то на белгийския национален отбор никога няма да се промени. Ние сме отбор, който иска да владее топката, искаме да бъдем постоянна нападателна заплаха. Искаме да покажем таланта си и да печелим мачове. Но за да печелиш мачове, трябва понякога да покажеш и обратната страна на това, че искаш да печелиш”, заявява испанецът.

Треньорът на „червените дяволи“ признава, че е фен на отбора на Италия. “Tе не са губили от 31 мача. И това няма как да стане, ако не сте много добър отбор. Предизвикателство е да играеш срещу този отбор. Но срещу Португалия показахме, че можем да се изправим срещу най-добрите.”