Мата изпрати Манчестър Юнайтед в четвъртия кръг на ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Превъзходният гол за Хуан Мата изпрати Манчестър Юнайтед в четвъртия кръг на ФА Къп след победата им срещу Уулвърхемптън с 1:0.

Двубоят не бе лесен, но резултатът отреди заслужена победа за домакините, които имаха по-добри шансове. Развръзката дойде във втората половина от второто полувреме, когато „червените дяволи“ взеха преднина.

Сериозни положения имаше още в самото начало на мача, когато Мата откри Дан Джеймс, но топката бе спасена от отличната намеса на Джон Руди.

Страстите се нажежиха 7 минути по-късно, когато при контраатака на Фред, Нето успя да отбележи гол за гостите, но той беше отменен заради нарушение на Раул Хименес, който докосна топката с ръка, докато се бореше за нея с Хари Магуайър.

В следващите минути гостите на „Олд Трафорд” не видяха кой знае какви голови положения, освен стрелбата по диагонал на Мата в 29-та минута от срещата, която бе спасена от Руди. Едва няколко мига след това Мат Дохърти направи удар с глава към вратата на „червените дяволи“, но той срещна гредата.

Раул Хименес също пробва да запрати коженото кълбо с точен удар в противниковата врата, но Серхио Ромеро се намеси подобаващо.

Второто полувреме стартира с две добри положения, като при първото Мата направи опит да стреля във вратата на „вълците“, но Руди хвана топката, а след това Джеймс също имаше своя шанс, който пропусна и топката прелетя встрани.

Чак в 67-та минута, когато Уулвърхемптън демонстрира пропуск в защитата си, Марсиал изведе Мата, който успя да отбележи попадение.

Малко преди края на срещата „вълците“ имаха претенции за дузпа заради игра с ръка от страна на Линдельоф, но такава не беше отсъдена и резултатът остана непроменен, в полза на Юнайтед.