Матео Гуендузи може да напусне Арсенал в посока Барселона или ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът на Арсенал Матео Гуендузи е свързван с трансфер в топ европейски клубове и може да напусне Арсенал това лято, според френския телевизионен канал TF1. Бъдещето на полузащитника на “Емиратс” е несигурно, след като мениджърът Микел Артета го остави извън състава в четвъртък за визитата на Саутхемптън.

И сега се появи информация, че напускането на Арсенал е реална възможност за Гуендузи, за когото се твърди, че е отворен за ново приключение на друго място. Тази седмица Sportsmail разкри, че Артета е готов да продаде французина, като мениджърът не бе никак доволен от представянето му срещу Брайтън преди десетина дни.

Бившият асистент на Гуардиола в Манчестър Сити има опасения относно отношението на 21-годишния младеж, след като той често не спазва дисциплина. Но въпреки притесненията на Артета, се казва, че бившият играч на Лориен е привлякъл интереса на най-големите клубове на континента, които се интересуват от подписа му.

TF1 твърдят, че Гуендузи е бил в контакт с Барселона, ПСЖ, Интер Милано и Атлетико Мадрид за евентуален трансфер през лятото. Барселона обаче вече направи трансфер като привлече Пянич и е малко вероятно да търси друг играч в полузащитата си. ПСЖ пък изглежда сериозен вариант за 21-годишния французин, който надали ще има против да се завърне в родината си.