google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият селекционер на България смята, че Ян Зомер е най-подходящ заместник на контузения Мануел Нойер

Носителят на “Златната топка” за 1990 година Лотар Матеус заяви, че бившият му отбор Байерн Мюнхен трябва да привлече вратаря на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер за заместник на контузения Мануел Нойер.

36-годишният германски национал няма да играе до края на сезона, след като счупи крака си по време на ски-ваканция.

Байерн очевидно не иска да залага на резервата Свен Улрих и ще търси нов вратар през януарския трансферен прозорец.

“Байерн ще има вратар от световна класа, който няма да вдига шум през лятото след завръщането на Нойер. Така това ще бъде добър трансфер за всички страни”, коментира Матеус пред Sky.

Контрактът на 34-годишния Зомер изтича през юни, а това означава, че няма да е нужно да се плаща огромна трансферна сума.

Високтиражният “Билд” обаче вече съобши, че германският шампион се е насочил към Кевин Трап от Айнтрахт Франкфурт, чийто договор приключва през 2024 година.

Матеус контрира, че привличането на Трап не е добра идея.

“Поради една причина – той има договор до 2024-а, Айнтрахт играе срещу Наполи в Шампионската лига и те се изкачват в първенството”, заяви бившият селекционер на България Матеус.

“А ако си представите битката за вратарския пост в Байерн между двама националния вратари следващото лято, то това ще доведе до проблеми и Байерн няма нужда от това. Аз съм определено за решението със Зомер”.

Вчера “Зюддойче Цайтунг” съобщи, че Зомер се е срещал с ръководството на Борусия в края на миналата година, за да говори за бъдещето си. Според изданието вратарят е изразил желание да премине в Байерн.