Маунт продължава да настоява за трансфер в Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът е готов за ново предизвикателство

Футболистът на Челси Мейсън Маунт може да напусне тима през лятото и да се присъедини към Манчестър Юнайтед, твърди Фабрицио Романо. Според журналиста все още няма договорка нито между Маунт и новият му клуб, нито между двата тима.

Договорът на креативния футболист е до лятото на 2024 година. Той все още не е дал никакви индикации, че желае да го поднови. Точно заради това Челси е склонен да го продаде това лято, защото в противен случай рискува да го загуби като свободен агент. Загубата на подобен футболист без пари би бил голям удар на Челси, тъй като Маунт е оценяван на 65 милиона евро от престижната платформа Transfermarkt.

Манчестър Юнайтед не се нуждае непременно от футболист с качествата на Маунт. Играта на англичанина е сходна с тази на Бруно Фернандеш, който е ключова фигура в състава не Ерик тен Хаг и не се нуждае от заместник. Ако обаче все пак се стигне до трансфер на Маунт на “Олд Трафорд” можем да видим промяна в позицията на терена на Фернандеш. Няколко пъти през този сезон той игра като номер 8 вместо като десетка и се справи доста добре.

Разбира се, това решение трябва да бъде взето от Ерик тен Хаг, за когото в момента привличането на нов халф не е сред приоритети. Смята се, че нидерландецът иска най-вече нов бранител и още един нападател.