Мбапе се отпуши, Реал Мадрид най-накрая победи в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белия балет" надви Бетис с 2:0 на "Бернабеу"

Килиан Мбапе отбеляза първите си два гола в Ла Лига, с които Реал Мадрид победи Бетис с 2:0 в мач от 4-ия кръг на първенството. Френският нападател се разписа през второто полувреме, с което „лос бланкос“ събраха 8 точки и заеха второто място във временното класиране. Отборът на Мануел Пелегрини остава на 17-ата позиция с 2 точки.

Срещата на „Сантиаго Бернабеу“ започна с шанс за Бетис, но в 10-ата минута Абде Езалзули пропусна целта с удар с глава. Реал Мадрид доминираше и усилията им дадоха резултат в 67-ата минута, когато Винисиус Жуниор направи пробив и подаде на Федерико Валверде, който елегантно насочи топката към Мбапе. С мощен удар от движение, той вкара в долния десен ъгъл и откри резултата за Реал Мадрид с първия си гол в Испания.

Седем минути по-късно Винисиус бе изведен зад защитата и фаулиран от вратаря Руи Силва. Първоначално бе отсъдена засада, но след намеса на ВАР решението бе променено и бе дадена дузпа за Реал Мадрид. Мбапе застана зад топката и реализира втория си гол в мача, оформяйки крайния резултат 2:0.