google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нямам голям опит като капитан, говорих с Гризман за лентата", заяви стрелецът.

Звездата на Пари Сен Жермен и френския национален тим – Килиан Мбапе, вече е капитан на “петлите”.

Младият нападател говори за новата си отговорност и сподели мнението си за предстоящия сблъсък срещу Нидерландия от квалификациите за класиране на Евро 2024 в Германия.

„Добрият капитан е играч, който е обърнат преди всичко към отбора. Той трябва да бъде обединител и да поведе другите след себе си. Това зависи от характера на всеки. Аз ще съм обърнат към другите. Нямам голям опит като капитан и има важни играчи в тима”, каза Мбапе.

“Нямам желание да решавам, да се налагам, а да дам възможност на другите да се проявят. Ние сме обединена група и сме го доказвали в големите си мачове. Аз няма да се променям. Думата ми се чува в съблекалнята. Трябва да мислим за колектива, трябва да имаме обща цел”, продължи нападателят.

„Говорих с Антоан. Той беше разочарован, че не е капитан и това е обяснимо и нормално. Това е очаквана реакция. На негово място щях да реагирам по същия начин. Той е десет години в отбора, може ми е най-важният играч в ерата на Дидие Дешан. Но аз няма да съм над него в йерархията. Той има опит, който аз нямам. Антоан е уважаван и обичан от всички. Ще бъде жалко да не използваме опита му и радостта му от живота. Ще се държим ръка за ръка, за да печели Франция”, заяви Мбапе.

„Аз съм капитан на страната ми, това е сбъдната мечта. Бях много доволен, когато ми съобщи треньорът. Но това е нова отговорност. Няма да си вкарам допълнително напрежение, това няма да промени начина ми на игра“, призна голмайсторът на “петлите”.

„Всеки може да бъде капитан според личността си. Аз не съм като Юго и той не е като мен. Всеки е различен капитан и аз ще бъда различен. Не мисля, че треньорът ме посочи за капитан с надеждата да правя същото като Юго“, завърши Килиан Мбапе.