Мбапе възнамерява да напусне ПСЖ заради Реал, но има пречки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ПСЖ не иска да се раздели с Мбапе

Звездата на френския футбол Килиан Мбапе има намерение да напусне ПСЖ. Испанското издание „Marca“ твърди, че мислите на френския национал са насочени вече изцяло върху бъдещето му, след като Франция отпадна от Евро 2020. Именно играчът на ПСЖ пропусна решителната пета дузпа за “петлите” срещу Швейцария на 1/8-финалите.

Килиан Мбапе даде да се разбере, че няма намерение да подновява договора си с Пари Сен Жермен, тъй като иска ново предизвикателство. Нападателят има контракт с парижани до лятото на 2022 г.

Според испанското издание, Мбапе има две възможности пред себе си: да напусне “Парк де Пренс” това лято срещу конкретна сума или да го направи като свободен агент след 12 месеца. Французинът ще продължи кариерата си в Реал Мадрид – това е неговото желание.

Мбапе обаче трудно може да напусне ПСЖ през това лято. Както и известно, миналото лято френският гранд изпусна като свободни агенти Тиаго Силва и Единсон Кавани. И двамата футболисти си тръгнаха като легенди на клуба, но също така паснаха много добре на новите си клубове във Висшата лига.

Ситуацията с френския национал обаче е различна. Мбапе е един от най-големите таланти във футбола и изглежда, че ще има ярко бъдеще за години напред. От ПСЖ нямат никакво намерение да се разделят с него точно сега, когато градят много силен нов отбор и ще дадат шанс на Маурисио Почетино.