google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-желаните футболисти тази зима – Ерлинг Холанд, направи официален дебют за своя нов отбор Борусия Дортмунд при визитата на Аугсбург при подновяването на Бундеслигата. 19-годишният нападател се появи на терена в 59-ата минута, а резултатът бе 3:1 в полза на домакините от Аугсбург. Холанд, като истински лидер, поведе своя нов клуб към обрата. Той се разписа 183 секунди след дебюта си в немското първенство, а в хода на мача вкара още два гола, за да донесе успеха на Борусия Дортмунд.

Първото полувреме предложи само едно попадение, чийто автор бе Нийдерлехнер от тима на домакините от Аугсург в 34-ата минута. Второто полувреме започна по страхотен начин за баварците, които вкараха втори гол във вратата на Дортмунд чрез Рихтер. В 49-тата минута обаче “жълто-черните” се върнаха в мача с гол на Брант, но само шест минути след това Аугсбург имаше пак два гола аванс, благодарение на попдаението на Нийдерлехнер за 3:1.

В следващите минути до края на мача бе следобедът на Холанд. Норвежкият нападател загатна за огромния си потенциал в дебюта си в немското първенство. Само три минути след влизането си в игра, бившият играч на РБ Залцбург намали резултата на 2:3. Друга от звездите на Дормтунд – Санчо, вкара за 3:3 в 61-вата минута.

Шоуто на Холанд продължи и 19-годишният голаджия се разписа за 4:3 в полза на Дортмунд в 70-ата минута след добро подаване на Торган Азар. Единадесет минути преди края на двубоя, Ерлинг Холанд оформи своя хеттрик, след като се озова сам срещу вратаря и не сгреши, вкарвайки за крайното 5:3 в полза на “жълто-черните”.

С тази си пбоеда, Борусия Дортмунд събра 33 точки в актива си, като се изравни с третия в класирането Байерн Мюнхен, който в неделя гостува на Херта. Аугсбург пък остана на 10-ото място в класирането с 23 точки, след като допусна седма загуба за сезона.