google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-добрите боксьори на нашето време Флойд Мейуедър изтъкна, че шампионът в полусредната категория на WBO Терънс Крауфорд е най-добрият боксьор в момента.

Припомняме, че 43-годишният американец се оттегли от спорта през септември 2015 г. като в последния си мач победи Андре Берто. Две години по-късно Мейуедър се завърна за един шоу-двубой срещу Конър Макгрегър през 2017-та година, за да зарадва своите фенове.

Крауфорд постига големи успехи напоследък, като спечели първата си титла в леката категория, след което завоюва и тази в полусредната и беше явен лидер в паунд фор паунд класацията. След това обаче позицията му бе застрашена от Васили Ломаченко.

От няколко месеца за първото място е спряган и мексиканецът Канело Алварез, след като той премина две категории нагоре и направи брутален нокаут над Сергей Ковалев, с което спечели титлата на WBO в полутежката категория.

Флойд Мейуедър заяви и кой е най-атрактивният боксьор в момента. Той посочи Джервонта Дейвис.

“В момента смятам, че има двама, които са номер едно. За най-атрактивен мога да обявя Джервонта Дейвис. Паунд фор паунд мисля, че е Терънс Крауфорд.”

Вижте топ 10 на нокаутите в кариерата на Терънс Крауфорд: