Мейуедър сред най-добрите треньори? Майк вярва в това!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Неподебеденият шампион в 5 категории на професионалния бокс Флойд Мейуедър – Джуниър е извън светлините на прожекторите през последните месеци. За последно той се изправи срещу японската звезда Тенши Насукава в Япония и спечели демонстративния мач с изключителна лекота. Никой не знае какво бъдеще очаква Флойд, дали той ще се завърне на ринга или ще насочи усилитя си другаде. Самият той обяви, че вдъхновен от чичо му Роджър, който почина наскоро е готов да отвори нова боксова страница и да стане най-добрият треньор в света. Възможно ли е това? Според великия Майк Тайсън подобно намерение би могло да се материализира успешно. Ето какво заяви Динозавъра по темата:

„Флойд има голям шанс да се превърне в най-добрия треньор, защото той не излиза от залата, само това знае и това прави. Гледате го, че посещава клубове и дискотеки, но той не е излизал от залата през последните 25 години. Дори, когато е навън и се забавлява, на следващия ден можете да го намерите в залата да тренира.Той може да прави тези неща насън, втора природа му е“, обясни Тайсън.

Изказването на Железния идва на фона на много години, в които Тайсън критикуваше Мейуедър по редица направления. Въпреки това Майк стои зад думите си и със сигурност те не са лишени от основания.

През последния месец 43-годишният Мейуедър пусна няколко видеа в социалните мрежи, в които се вижда как тренира един от синовете си. Не бива обаче да изключваме възможността Флойд да се завърне на професионалния ринг след края на епидемията от Коронавирус. Името му винаги се свързва с големи хонорари, пълни трибуни, оживен медиен интерес и атрактивни съперници. Сигурно обаче е, че подобно завръщане ще се случи само срещу космическа сума пари.