Мениджърът на Арсенал Микел Артета е заразен с коронавирус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Арсенал Микел Артета е заразен с коронавирус, научи екипа нa 7Sport.net преди броени секунди. Информацията бе потвърдена от клуба от ‘Емиратс’.

В изявление на Арсенал се казва: „Нашият тренировъчен център в Лондон – Колни, е затворен, след като тази вечер старши-треньора Микел Артета даде положителен резултат за COVID-19.”

„Персоналът на Арсенал, който имаше близък близък контакт с Микел, сега ще се самоизолира в съответствие с правителствените здравни указания. Очакваме това да са значителен брой хора от базата Колни, включително целия състав на отбора и треньорския състав, както и по-малък брой хора от нашата Хейл Енд Академия, която също временно сме затворили като предпазна мярка.”

“Очакваме онези, които не са имали близък контакт с Микел, да се върнат на работа през следващите дни. Междувременно нашите тренировъчни центрове в Колни и Хейл Енд ще преминат пълна дезинфекция и ще бъдат почистени.”

До момента Висшата лига е едно от малкото първенства, които не са прекратени заради коронавируса. След тази новина обаче изглежда малко вероятно двубоите през уикенда да се проведат. Очаква се в следващите часове или в петък да бъде взето решение и английското първенство да бъде прекъснато за неопределен период от време, което ще бъде много лоша новина за феновете на футбола.