Мертенс ще отреже Челси, преподписва нов договор с Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Челси Франк Лампард може да се наложи да се съсредоточи върху други цели в нападение през летния трансферен прозорец предвид новината, че Дрис Мертенс е готов да подпише нов договор с Наполи. Лондончани бяха един от отборите, които имаха огромно желание да се подсилят с нападателя. Изглежда обаче, че белгиецът е бил убеден да продължи своя договор с неаполитанци като той ще получава 140 000 британски лири (171 500 долара) седмично.

Любопитното е, че Челси не беше единственият отбор, който искаше да привлече Дрис Мертенс. Интер също имаше сериозен интерес към 33-годишния футболист и беше готов да му предложи 3-годишен договор с 170 000 паунда (208 000 долара) на седмица, според The ​​Guardian. Към момента няма информация как Наполи успя да убеди белгиеца да остане на Стадио Сан Паоло.

Интересът за привличането на Мертенс е разбираем. Откакто се присъедини към Наполи през 2013 г., той е вкарал 90 гола в Серия “А”. Той също така помогна на Наполи да стане редовен участник в Шампионската лига. Преминаването към Челси щеше да даде на Лампард толкова необходимия тласък в предни позиции, тъй като за няколко играчи се носят слухове, че напускат. Сред тези, на които “Сините” може да не разчитат след този сезон, са Уилиан, Педро и Оливие Жиру.

Междувременно Челси трябва да се завърне към тренировки тази седмица, а планът за рестартирането на Висшата лига е това да се случи в средата на юни.