Месец май започва с хубави новини за Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Коконов е възстановен, Таварел и Жуниньо се връщат в групата за мача с ЦСКА в понеделник

Каузата на устремилия се към историческо първо участие в европейските клубни турнири Арда получи сериозен бонус, след като стана ясно, че една от основните фигури в атаката на тима – Иван Коконов, е напълно възстановен.

Водещият реализатор на тима от Кърджали вече тренира пълноценно и е готов за завръщане на терена. Въпреки това е малко вероятно треньорският щаб да го включи веднага в игра.

По всяка вероятност Николай Киров и хората от неговия екип ще предпочетат да не рискуват и да го оставят извън състава за предстоящия в понеделник сблъсък с ЦСКА София в столицата.

Двубоят, с който ще бъде поставено началото на плейофната фаза в Топ 6, ще се играе на стадион “Българска армия” от 20.15 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на “Диема Спорт”.

Срещата се очаква с нескрит интерес от любителите на футбола, тъй като е генерална репетиция за финала в турнира за Купата на България, в който един срещу друг застават именно ЦСКА София и Арда.

Отборът от източните Родопи заема четвърто място във временното класиране на Efbet Лига. Арда има 45 точки, седем повече от петия ЦСКА 1948. ЦСКА София е трети с 50 точки.

В групата на Киров за гостуването в Борисовата градина се завръщат бранителят Никола Таравел и нападателят Жуниньо, а в стартовата единайсеторка се очаква да се завърнат Деян Лозев и Румен Руменов.

Спас Делев продължава да се възстановява, като медицинският щаб на Арда продължава да вярва, че той ще е готов за финала в турнира за Купата на България.

Дуелът с ЦСКА ще се състои на 19 май от 19.30 часа на националния стадион “Васил Левски”.