google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът върви заедно с куп спонсорски договори

Аржентинската звезда на ПСЖ Лионел Меси се е отразил доста позитвно на френския гранд във финансово отношение. Клубът е договорил осем нови спонсора, а освен това е преподписал договорите си с няколко други и така е увеличил приходите си с над 10% в сравнение с миналата година.

Изчисленията показват, че ПСЖ вече си е “избил” 80-те милиона евро, колкото им струва аржентинеца под формата на заплати и бонуси за престоя му на “Парк де Пренс”.

“Приходите ни през 2021 година се увеличиха сериозно. Разликата с 2020-а е повече от 10%. Меси показа най-доброто от себе си на Копа Америка, а сега показва същото и в Шампионската лига. Но същото можем да кажем и за Донарума, Хакими и Мбапе”, заяви директорът по спонсорските договори Марк Армстронг.

Осем нови фирми са поискали да станат спонсори на ПСЖ след трансфера на Меси. Сред тях са DIOR и crypto.com. В същото време Nike ще продължи да доставя екипите на клуба до 2023 година, като за тази привилегия ще плаща по 75 милиона евро на година. Coca Cola пък наскоро поднови договора си с парижани до 2024 година.