Меси донесе трите точки на Барса срещу Реал Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона победи изключително трудно финалиста за Купата на Краля Реал Сосиедад с минималното 1:0 на “Камп Ноу” в двубой от 27-ия кръг на испанския шампионат. Единстевния гол в мача вкара звездата на домакините Лионел Меси от дузпа в 81-ата минута.

“Каталунците” започнаха силно срещата и можеше да открият резултата в 10-ата минута, но вратарят на гостите се намеси добре при удар на Мартин Брейтуейт. Малко след това датският нападател нанесе слаб удар по посока вратата на съперника.

В средата на полувремето баските направиха добра атака, но ударът с глава на Иска мина над гредата. В 29-ата минута шут на Меси бе спасен от вратаря на Реал Сосиедад. Пет минути преди почивката Лео Меси получи добър пас от Де Йонг, но ударът на аржентинецът бе неточен.

Домакините стартираха по-активно и второто полувреме. В 54-ата минута Меси комбинира с Алба, чийто удар бе неточен. След час игра на “Камп ноу” лионел Меси обстрелва вратата на съперника, но без успех. Петнадесет минути преди края на двубоя и гостите имаха добър шанс за гол, но удаът на Исак излезе в аут.

В 80-ата минута Барселона получи дузпа след намесата на ВАР. Зад топката застана Лео Меси, който не сгреши за 1:0 и донесе успеха на своя тим.

С тази си победа Барселона излезе на върха в класирането с актив от 58 точки, като има 2 повече от втория Реал Мадрид, който в неделя гостува на Бетис.