google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според Marca аржентинската супер-звезда ще остави финансовите си изисквания на втори план ако види атрактивен спортен проект

Днес популярният Marca излиза с обширен анализ на случващото се около Лео Меси, прогнозирайки че въпреки всичко аржентинската супер звезда може да продължи да носи екипа на Барселона.

Според изданието бъдещето на капитана на каталунците зависи от предложението, което ще получи от бъдещия президент на клуба. Новият управник на Барса ще стане ясен след изборите на 7 март.

Marca пише, че Меси настоява да получи уверения за атрактивен спортен проект, а също така и гаранции, че Барселона действително ще е в състояние да се бори за трофеите във всички турнири, в които ще участва в краткосрочен план.

Според медията финансовите детайли ще останат на втори план по време на евентуални преговори за новия контракт.

“За Лео парите никога не са били движещата сила, въпреки че цифрите от последния му договор са главозамайващи,” пише Marca, допълвайки че повечето от клаузите не са поискани от играча, а са били предложени директор от бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу.

От своя страна Меси бил напълно наясно с деликатната финансова ситуация, която клубът преживява в момента.

Популярното издание е категорично, че Меси е готов да остане в Барселона.

“Вярно е, че футболистът искаше през миналото лято да напусне каталунците поради лошата ситуация, през която премина клуба през последните месеци от управлението на Бартомеу, но оттогава се случиха много неща и в момента той не затваря вратата за нищо,” се казва в материала.

Меси готов да остане, всичко е в ръцете на новия бос на Барса 1

“На аржентинеца не му харесват спекулациите относно бъдещето му, не му харесва, че хора от ПСЖ говорят за бъдещто му, изобщо не му е допаднало да види изображението си на корицата на френския L’Equipe с фланелката на друг отбор, тъй като той не е имал контакт с никого до този момент.

“Баща му Хорхе е в Аржентина от много време и не поддържа връзка с никого. Решението зависи единствено от Лео и от най-съществено значение е това дали ще хареса проекта на новия президент на Барселона.

“Проект, в който трябва да има конкретни имена. Има футболисти като Агуеро и Вайналдум, които могат да допринесат много за отбора и биха пристигнали на „Камп Ноу“ като свободни агенти. Други като Холанд, Де Лихт и Кунде биха били значителни подкрепления, но за тях трябва да бъдат извадени сериозни финансови средства.”