Меси и Пеле са най-великите футболисти в историята, смята Ривалдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той променя футбола и се надявам да продължи да играе", заяви той относно Лионел Меси

Ривалдо, световният шампион от Мондиала през 2002 г. с Бразилия, изрази своето мнение относно дискусията за най-великите футболисти в историята, като посочи Лионел Меси и Пеле като водещи фигури. В изказване, цитирано от испанския вестник „Спорт“, Ривалдо заяви, че въпреки че не е имал възможност да наблюдава Пеле на живо, видеоклиповете и мненията на хората го убеждават, че той е бил велик играч. В същото време обаче той подчерта, че Меси е на същото ниво като Пеле и изненадващо остави Кристиано Роналдо извън дискусията.

Според Ривалдо, световната титла от 2022 г., която Меси спечели с Аржентина, е била последната липсваща част от неговата кариера, което го поставя сред най-добрите в историята. “Той имаше за цел да спечели световната титла. Трофеят, от който се нуждаеше кариерата му, и го спечели. Онзи ден той отбеляза три гола в мача срещу Боливия. Той променя футбола и се надявам да продължи да играе, за да можем да му се насладим. Няма значение откъде си, защото това е Меси”, заяви Ривалдо.

Меси игра за Барселона от 2000 до 2021 г., като дебютира за първия състав през сезон 2004-2005 и остави дълбока следа в историята на клуба и световния футбол преди да премине в ПСЖ, а след това и в сегашния си клуб – Интер Маями.