Меси пропуска три мача на Барса ако играе за Аржентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лео Меси може да пропусне три от мачовете на Барселона на старта на сезона в Ла Лига, в случай че предприеме пътуване до Аржентина за началото на световните квалификации в зона Южна Америка.

Световният шампион за 1978 и 1986 година започва кампанията си за първенството в Катар през 2022 година срещу Еквадор на 8 октомври. През следващите няколко дни обаче трябва да бъде решен протоколът, който ще се следва заради пандемията от коронавирус.

Според сега действащите правила европейските клубове са длъжни да пуснат своите играчи, които може да се наложи да бъдат поставени под карантина за 14 дни след пристигането си.

Такъв би бил и случаят с Меси – ако той се съгласи да играе за Аржентина, ще бъде поставен под карантина за две седмици. Това означава, че той ще трябва да пътува две седмици по-рано за своята родина.

Така звездата на Барселона ще пропусне три мача на отбора – срещу Виляреал на 27 септември, гостуването на Селта три дни по-късно и домакинството на Севиля на 4 октомври.

Разбира се, големият проблем за южноамериканските отбори би настъпил, ако европейските клубове откажат да изпращат играчите си като превантивна мярка срещу пандемията COVID-19.

В същото време наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че клубът първо трябва да осъществи някои продажби на играчи, след което може да купи Мемфис Депай от Олимпик Лион.

„Първо трябва да продадем, след което може да купим Депай“, коментира Куман пред FOX Sports.

Нидерландският треньор е голям привърженик на Депай, с когото се познава отлично от времето им в националния отбор на Лалетата.