Месут Йозил коментира промените в Арсенал след идването на Микел Артета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът на лондонския Арсенал – Месут Йозил, говори за промените в отбора след назначаването на Микел Артета за главен треньор.

„Като отбор работим много по-добре, по-щастливи сме и всеки иска да даде всичко най-добро в името на клуба. Все още има какво да се желае що се отнася до тактическите ходове, но се надявам, че в бъдеще ще бъдем още по-успешни, каза Йозил пред Sky Sports.

Микел Артета пое Арсенал декември 2019 година. Преди пристигането на испанския специалист отборът беше поверен в ръцете на бившия футболист на “артилеристите” – Фредрик Юнгберг, който бе временно назначен на треньорския пост след оставката на Унай Емери.

Месут Йозил коментира промените в Арсенал след идването на Микел Артета

Съвсем скоро Унай Емери говори пред медиите за вече бившия си отбор:

„Арсенал беше клуб, който се търкаляше надолу в продължение на две години, преди да го поема аз. Спряхме “засилката” в грешната посока и дори стигнахме до финала на Лига Европа. Освен това заехме и пето място в таблицата на първенството Англия, въпреки факта, че спечелихме само една точка от последните пет мача. Но в крайна сметка всичко успя да се обърка.

Все пак отчитам, че беше добър сезон и най-важното бе, че имахме идея как да подобрим допълнително играта. Но последва тежка загуба на четирима от лидерите на тима.  Някои звездни играчи поискаха повече, отколкото успяха да дадат на отбора. Предвид всички тези фактори определено мисля, че ни трябваше повече време, за да успеем в прехода към новия Арсенал. Всъщност, аз и това исках ”, сподели  Емери пред France Football.

Припомняме, че Арсенал отбеляза 31 точки в 25 мача, като в момента заема 10-то място в класирането на английската Висша лига. В следващия кръг момчетата на Артета  ще премерят сили с тима на Нюкасъл. Срещата предстои да се играе в Лондон на 16 февруари, с начало 18:30 часа българско време.