Мидълзбро хвърли бомбата на ФА Къп и изхвърли Юнайтед от турнира
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Боро победиха на "Олд Трафорд" след 17 дузпи

Мидълзбро шокира всички на 1/16-финалите в ФА Къп и елиминира Манчестър Юнайтед от турнира след изпълнения на дузпи. След като Кристиано Роналдо изпусна дузпа, а Санчо откри за домакините, Крукс изравни за Боро в нередовна атака и развръзката трябваше да дойде от 11-те метра.

Домакините пропуснаха да открият още във 2-ата минута след неразбирателство между вратаря Джон Лъмли и защитниците пред него, като топката попадна в Джейдън Санчо, който опита техничен прехвърлящ удар, който се спря в напречната греда.

В 20-та минута Пол Погба бе съборен в наказателното поле от Дайкстеел и реферът без колебание посочи бялата точка. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който обаче шутира покрай десния стълб на вратата на Лъмли.

В 25-ата минута обаче “червените дяволи” откриха, когато Джейдън Санчо бе намерен на левия фланг от Бруно Фернандеш с майсторско подаване, нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл.
Второто полувреме започна с атаки и към двете врати. В 54-ата минута Рашфорд стреля над вратата, същото направи и Роналдо секунди по-късно.

Така се стигна до 64-та минута, когато Уотмор получи дълго подаване в наказателното поле и при овладяването й протегнатата му встрани ръка докосна топката, след което той центрира ниско на далечната греда, където Крукс засече. Всички футболисти на домакините искаха съдията да отсъди игра с ръка, но той не го направи, а изненадващото е и, че след проверка на ВАР, голът беше зачетен.

Mинути по-късно Бруно Фернандеш имаше златен шанс отново да изведе домакините напред, но след като хитро пресече подаване на Лумли, останал на почти празна врата, от около 12 метра прати топката в лявата греда.


В продължението на мача резервата Еланга можеше на два пъти да донесе успеха, като в 92-та негов изстрел с глава беше точно в ръцете на Лумли.

Така мачът влезе в допълнителни 30 минути, в които Фред имаше отлична възможност в 105-та, когато от отлична позиция прати топката над целта. При вторите допълнителни 15 минути Боро беше прибран плътно пред вратата си в опит да докарат нещата до дузпи и след много неумели нападения на домакините, това се случи.

Макнеър вкара първия удар за Боро, а Мата отвърна със същото. Пайеро вкара втората дузпа за гостите, въпреки, че Хендерсън хвана ъгъла, но кълбото мина под ръцете му. Магуайър след него беше безкомпромисен, за да изравни. Хаусън също беше безпогрешен, както и Фред за 3:3. Таварние прати топката високо в левия ъгъл на вратата, а след него Кристиано Роналдо не допусна да пропусне за втори път в мача от 11-те метра, за да вкара за 4:4. Сол Бамба вкара и петия удар за Боро и прати напрежението у Бруно Фернандеш, който обаче хладнокръвно отбеляза.

Уотмор беше точен в ответната дузпа, а Мактомини беше категоричен с мощен изстрел по земя. Следващите две дузпи отново бяха отбелязани и драмата продължи. Пелтиър вкара следващата дузпа на гостите, а Елонга прати топката високо над вратата и смълча “Олд Трафорд”.