Добави коментар
В момента се водят преговори с Германия

Вицепрезидентът на БФС – Михаил Касабов призна, че съюзът е отказал националният отбор да играе провека с Аржентина, но в момента се водят преговори с Германия за приятелска среща през 2023 или 2024 година.

„Да, разговаряме и сме в напреднала фаза, но още няма окончателно решение. Надяваме се да играем с Германия за 100-годишнината на БФС и създаването на националния ни отбор, който изиграва първия си мач през 1924-а. Засега обаче германците искат да мине световното първенство в Катар и участието им там“, сподели пред „Тема Спорт“ Касабов.

„Имаше вариант за мач с Аржентина, получихме покана, но беше невъзможмо да се проведе такъв двубой. Причината е, че те искаха да се играе сега, през септември, а не октомври, каквато информация се появи. Тогава няма дата. Сега има, но ние участваме в Лигата на нациите и няма как да вземем участие в такъв двубой. На Аржентина им се освободи датата, защото отложената световна квалификация с Бразилия в крайна сметка няма да се проведе и през септември, защото и двете страни се класираха на финалите в Катар. Иначе, кой не би искал да играе срещу такъв отбор и футболисти, което е голям престиж, но просто нямаше как да стане“, разясни той.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 10 гласували