google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние искаме да се състезаваме в Европа и го заслужаваме", заяви Артета

Тимът на Арсенал ще изпрати разочароващ сезон. Според мениджъра на клуба Микел Артета, отборът заслужава да играе в европейските клубни турнири през есента. Специалистът също обяви преди последния двубой за сезона срещу Брайтън, че Джо Уилок ще се завърне на “Емиратс” през следващия сезон.

Лондончаните са 9-ти във Висша лига класиране и могат да завършат на седмото място, а тази позиция ще ги изпрати в новосформирания турнир Лига на конференциите.

“През последните няколко години се убедихме сами, че Лига Европа е много трудно състезание. Играят се много мачове и има малко време за почивка преди кръга във Висшата лига. Имаме достатъчно доказателства, че що се касае до представянето в лигата, за тимовете от Лига Европа има последствия. Ние обаче искаме да се състезаваме в Европа и го заслужаваме”, заяви Артета.

Предполага се, че мачовете от Лигата на конференциите също ще се провеждат в четвъртък.

Артета обяви, че Джо Уилок ще се завърне в клуба през следващия сезон. Младежът изкара успешен период под наем в Нюкасъл като вкара в шест поредни мача на “джордитата”.

“Много се радвам за него, тъй като той започна да разкрива големия си потенциал. Уилок ще се завърне в отбора след този сезон и има контракт с нас, а после ще говорим за дългосрочното му бъдеще в състава”, каза Артета.