Микел Артета преговаря с поредния играч на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоао Кансело може отново да заработи с испанския специалист

Мениджърът на Арсенал Микел Артета изглежда няма намерение да спре да краде нежелани футболисти от бившия си клуб Манчестър Сити. След като миналото лято той взе Габриел Жесус и Олександър Зинченко от тима на “гражданите”, сега се е спрял върху още по-амбициозна цел – Жоао Кансело.

Португалецът прекара втората половина от сезона под наем в Байерн Мюнхен, където завоюва титлата в Германия. Макар обаче той да е харесван от ръководството, Кансело няма да остане на “Алианц Арена” за по-дълго време. Причината за това е високата му цена,тъй като нейното плащане ще бъде в разрез с политиката на немския клуб.

Арсенал обаче няма проблем да харчи пари през лятото. “Артилеристите” се оглеждат за заместник на напускащия Гранит Джака и за други попълнения, които пасват на стила на игра на Артета. Кансело би се вписал чудесно в системата на испанеца, тъй като двамата работиха заедно в Манчестър Сити, когато Артета бе асистент на Гуардиола и споделят подобна визия за това как трябва да се играе футбол.