Микел Артета с коментар за предстоящата среща с Челси и закупуването на Курзава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Арсенал Микел Артета коментира предстоящата среща с Челси и изрази категоричната си позиция, че пред неговия отбор не съществува друга алтернатива, освен победата. Само това може да гарантира донякъде и без това малките шансове на Арсенал да остане в Топ 4. При един обратен развой на нещата, това ще коства изоставане с 13 точки от Челси, които за момента държат четвъртата позиция в шампионата.

Досега отборът на Артета е ознаменувал само една победа в първенството, откакто испанецът е поел поста преди месец, а резултатът във важния мач с Челси през декември също не беше в тяхна полза. После  пък изкараха равен с  Шефийлд Юнайтед и единствено мачът с Манчестър Юнайтед може да бъде отчетен като успех за тази година.

Артета е оптимистично настроен и е категоричен, че утре момчетата му трябва да успеят да се справят с Челси, тъй като срещата е от огромно значение. Той признава, че при гостуването на съперника на тяхна територия са били на косъм от победата.

Наставникът коментира още и проблемите от различно естество, които са налегнали лигата, както и признава, че конкуренцията през този сезон е особено ожесточена, тъй като липсват фрапиращи разлики до топ 4. Но Артета се надява, че отборът му ще успее, защото е много вероятно и останалите тимове да загубят точки.

Той направи анализ на играта през последните две срещи на своите момчета, откривайки слабости, свързани най-вече с обстоятелствата, при които съперниците са успели да отбележат попадения във вратата на Арсенал. Той обясни, че е важно отборът да не се отпуска, когато първи вкара гол, а напротив – да се стреми да увеличи колкото се може повече разликата, защото последните минути са най-важни и резултатът би могъл да бъде променен до последната минута.

Относно привличането на нови играчи и по-конкретно дали ще закупи Левин Курзава от Пари Сен Жермен, мениджърът отказа да прави коментар в момента и обеща, че ще даде подробна информация, когато ръководството на отбора е вече напълно готово с решението си.