google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Микел Артета, наставникът на Арсенал не скри задоволството си от равния резултат, който постигна отборът му в сблъсъка с Челси.

Припомняме, че двата тима си разделиха по два гола, завършвайки с резултат 2:2.

В коментар пред медиите, Артета похвали момчетата си за силния дух, който демонстрираха и не се предадоха на терена дори когато останаха с човек по-малко и през по-голямата част от играта бяха в неравностойно положение, спрямо съперника. Въпреки че на два пъти се наложи да догонват Челси по брой голове, играчите на Арсенал останаха невъзмутими и продължиха да работят усилено за добрия изход.

Микел Артета е категоричен, че с течение на времето всички ще осъзнаят от какво огромно значение е била тази среща и изрази радостта си от това, че отборът е показал класа и достойнство. Той сподели, че от видяното на терена, може да изпитва единствено гордост и пожелава на своите момчета да бъдат винаги толкова борбени и напористи. Според треньора, играчите му са били много задружни и сплотени по време на целия мач и са си помагали взаимно, като при всяка грешка на играч, съотборниците му веднага са му помагали, покривайки гърба му.

Артета се похвали също, че думите и напътствията му биват чути от играчите и те изпълняват точно указанията му. Той смята, че играта в различни позиции е една от ключовите стъпки към професионалното им израстване и развитие и затова работи и ще продължава да работи в тази посока. Треньорът не пропусна да поощри и Гранит Джака, който по негови думи, се старее изключително при всяка една тренировка, а отношението му към играта е подобаващо сериозно. Според Артета, последната роля, в която е влязъл Джака, му подхожда перфектно. Още добри думи бяха отправени и към Ектор Белерин и Мартинели. Мартинели беше определен от треньора си като „страхотно хлапе“ с отлични умения за намиране на най-добрите позиции в наказателното поле. В тази връзка, Микел Артета не пропусна да наблегне, че Мартинели е бил принуден да се изправи и се е справил чудесно с топ защитника Сезар Аспиликуета, успявайки да го преодолее на няколко пъти, което, според наставника, си е направо огромно постижение.